preskoči na sadržaj
Povijest

Obrtnička škola u Opatiji postoji kao samostalna ustanova od 1991. godine. Danas škola obrazuje učenike za zanimanja kozmetičar, frizer, mesar i pediker.

Učenici frizerskog smjera svake godine sudjeluju na školskom i međužupanijskom i  takmičenju za frizere gdje postižu dobre rezultate, pa su se već više puta  plasirali i na državna takmičenja.

Kozmetičarke prate trendove u svojoj struci posjetima Cosmetic news manifestacijama. Prate inovacije u radu svoje struke, novine u kozmetičkim preparatima… 2009. godine bili smo u posjetu pogonu kozemtici „Afrodita“ u Rogaškoj slatini gdje su učenicima demonstrirani postupci i preparati koji se koriste u aroma terapiji.

Od ove  školske godine  u školi je uveden novi program za zanimanje pediker. Opremljen je potpuno novi praktikum za vježbe i upisan je jedan razred.

Škola je već dugi niz godina uključena u projekt „Veliki i mali za Opatiju“. Naše učenice frizerskog i kozmetičkog usmjerenja zadužene su za izradu frizura i make up-a za sve sudionike programa.

U travnju mjesecu slavimo „Dan škole“ gdje prigodnim programom i revijom frizura i mek up-a, te promocijom školskog lista „Zrcalo vremena“ pokažemo što smo radili cijelu šk.g., što smo naučili i koliko smo kreativni i maštoviti.

Učenice uključene u kreativne ( likovne i umjetničke radionice) pripreme izložbu za Dan škole, a povodom božićnih i novogovdišnjih blagdana prigodno ukrase ( okite) školske prostore i izrade čestitke.

U sklopu programa „Ljubitelji kulturne i prirodne baštine“ učenici svake godine odlaze na niz izleta.

Škola je uključena u niz projekata kao što su: „Sekunda koja mijenja život " - Auto kluba Rijeka, "Zajedno u prevenciji-skupa za mlade" - Udruga Terra,  te u organizaciji Udruge Gong "Dan akcije"i "Europa u razredu".  Isto tako učenici su sudjelovali na predavanjima članova Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu na temu reproduktivnog zdravlja.

Obrtnička zanimanja naše škole promoviraju se svake godine na sajmovima u organizaciji Obrtničke komore, neposrednim kontaktima profesora i učenika škole sa učenicima osmih razreda naše Županije. U svibnju mjesecu Škola organizira „Dane otvorenih vrata“ o kojim terminima obavještavamo putem dnevnog tiska.
TražilicaKalendar
« Listopad 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Da li Vam se sviđa nova web stranica ?


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju